Opettaja julkaisi härskin kuvan Facebookissa – sai potkut

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Facebook-palvelun käyttö on saattanut monia sen käyttäjiä ongelmiin, kun esimerkiksi työntekijät ovat saaneet potkuja työpaikoiltaan rohkeiden nettikuviensa takia. Nyt eräs amerikkalainen miesopettaja on saanut potkut työpaikaltaan härskin Facebook-kuvansa takia.

Kuvaamataidon opettaja Bill Doyle nimittäin julkaisi Facebook-profiilissaan kuvan, jossa eräs naisopiskelija piiskaa hänen takamustaan. San Diegon taidekoulussa opettavan miehen nettikuva löytyi, kun erään oppilaan huoltaja alkoi tutkimaan opettajan taustoja.

Kuva: Facebook, 10News.com

Huoltajan mukaan hän halusi tutkia opettajan taustoja, koska hän oli kuullut oppilaiden puhuvan kyseisestä miehestä hävyttömään sävyyn. Nettikuva raivostutti opiskelijoiden vanhempia, jotka vaativatkin opettajalle potkuja. Sittemmin selvisi, että kuvassa esiintynyt naisopiskelija on jo valmistunut taidekoulusta.

– Olen todella liikuttunut kaikesta tuesta ja rakkaudesta, jota olen saanut. Aion jatkossakin ottaa vakavasti nuorten ihmisten ohjaamisen, Bill Doyle kirjoitti Facebookissaan potkujensa jälkeen.

10 News -sivuston mukaan taidekoulun oppilaat ovat surullisia suositun opettajan potkuista. Erään oppilaan mukaan Bill Doyle muutti hänen elämänsä. Eräs naisopiskelija puolestaan kertoi opettajan toimivan monelle nuorelle inspiraationa ja hyvänä esimerkkinä. Tapaus on herättänyt jälleen paljon keskustelua siitä, tulisiko opettajilta kieltää yhteyden pitäminen oppilaisiin Facebookin kautta.