Miesten valehtelu maksaa naisille miljardeja: ”Eivät halua suututtaa vaatekaupassa”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni mies on varmasti joskus raahattu mukaan shoppailureissulle, jossa nainen viettää tunteja esimerkiksi sovituskopissa vaatekasan kanssa. Nyt Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset tuhlaavat peräti kaksi miljardia euroa vuodessa turhiin vaatteisiin miesten takia.

Very.co -verkkosivuston mukaan brittinaiset nimittäin tuhlaavat huimia summia vuodessa huonosti istuviin vaatteisiin, koska miehet eivät uskalla kertoa rehellistä mielipidettään naisille. Seitsemän kymmenestä tutkimukseen osallistuneista brittimiehistä myönsi valehtelevansa naiselle siitä, sopiiko joku tietty vaate hänen ylleen.

Miesten mukaan he eivät nimittäin halua suututtaa tai loukata shoppailemassa olevaa naista kertomalla rehellisen mielipiteensä. Tutkimukseen osallistuneiden miesten mukaan on helpompaa valehdella kuin kertoa totuus siitä, että naisen sovittama vaate ei esimerkiksi imartele lainkaan tämän vartaloa.

Neljäsosa kyselyyn vastanneista miehistä kertoi valehtelevansa naiselleen vaatemielipiteensä, jotta shoppailureissu menisi nopeasti ohi. Yksi kymmenestä miehestä ei puolestaan uskalla kertoa totuutta, jotta päivä ei menisi pilalle naisen loukkaantuessa rehellisestä mielipiteestä.

– Näyttääkö takamukseni isolta tässä? -kysymys voi olla hankala brittimiehille. Etenkin silloin, kun he joutuvat seisomaan ahtaan vaatemyymälän sovituskoppien edessä ja odottamaan vaatteita sovittavaa naistaan, Very.co-verkkokaupan johtaja Julie Donnelly kertoi Daily Mirror -lehdelle.