Lapset mukaan Facebookiin – K13-ikäraja poistumassa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on nykyisin noin 900 miljoonan käyttäjän sosiaalinen verkosto, joka listautui kuluneella viikolla viimein myös pörssiin. Osakkeen alku ei kuitenkaan ollut kovin valoisa, sillä odotettu pikanousu jäi toteutumatta.

Facebookin käyttäjämäärän kasvua on hieman rajoittanut sen 13 vuoden alaikäraja. Palvelu on kuitenkin jo aiemmin myöntänyt, että sillä on runsaasti alaikäisiä käyttäjiä. Alaikäisten käyttäjätilejä poistetaan jopa 20.000 päivässä. Nyt Sunday Times kertoo, että Facebook on suunnittelemassa ongelmaan yksinkertaista ratkaisua. Palvelu nimittäin kaavailee ikärajan poistamista.

Tuoreimpien tilinpäätösten mukaan Facebook tienaa jokaisesta käyttäjästä noin neljä dollaria vuodessa. Ikärajan poistaminen kasvattaisin käyttäjämäärän nopeasti yli miljardiin, jolloin jo joka seitsemäs maailman ihminen käyttäisi palvelua. Samalla myös yhtiön kassaan satava rahamäärä kasvaisi merkittävästi. Se vaikuttaisi positiivisesti myös yhtiön osakkeen arvoon.