Setä Tamu : Jos sä joskus päädyt Berliiniin -arvostelu

Singlet · Jocka Träskbäck

Vaasalainen suomihiphopin veteraani Setä Tamu on ollut mukana monissa hiteissä, joista tuorein on kevään aikana kovasti soitettu Yön polte -kolmikon Tyttö sinä olet meritähti yhdessä Kuningas Pähkinän ja Stigin kanssa. Soolomateriaalia Tamulta on odotettu pitkään, ja nyt fanien toiveet ovat viimein täyttyneet.

Siviiliammatissaan musiikkituottajana ympäri Eurooppaa alituisesti matkaileva ja useita kansainvälisiä listaykkösiä tehnyt Setä Tamu käynnistää sooloilunsa rauhallisella Jos sä joskus päädyt Berliiniin -tunnelmoinnilla, jossa mies muistelee kaiholla Berliiniä ja sen maittavia currymakkaroita. Ensikuulemalta voisi kuvitella, että lyriikat on kirjoitettu kieli poskessa, mutta pian selviää, ettei niin olekaan. Tuttuun Tamu-tyyliin soundit on hiottu loppuun saakka toimiviksi. Rauhallinen synatausta on suorastaan eteerinen.

Biisistä jää vielä kaipaamaan Setä Tamun tuotannoille tuttuja tiukempia syntikkamelodioita, mutta kappale toimii kyllä loistavasti ilmankin. Biisin koukku löytyy nimittäin kertosäkeestä, jonka melodia on suorastaan loistava ja erityisesti kertsin loppuosa jää kertakuulemalla soimaan kuulijan päähän. Jos sä päädyt joskus Berliiniin on loistava aloitus toivottavasti pitkälle ja menestyksekkäälle soolouralle. Samalla tosin odotellaan jo kovasti Yön poltteen seuraavaa singleä…

Pisteet 4/5