Analyytikko Facebookin rajusta romahduksesta: Suosio hiipuu muutamassa vuodessa?

Digi · Stara.fi

Talouselämässä on parin viikon ajan kauhisteltu Facebook-yhtiön karmaisevaa menestystä New Yorkin pörssissä. Suuren kohun saattelemana pörssiin listautunut yhtiö on aiheuttanut sijoittajille valtavat tappiot, kun sen osakkeen arvo on romahtanut.

Suomessa ja muualla maailmassa piensijoittajat ottivat huikean riskin sijoittaessaan nettiyhtiöön, ja nyt tämä riski on realisoitunut ja tullut siten kalliiksi. Yhtiön osake maksoi osakeannissa 38,00 dollaria, mutta on sittemmin romahtanut yli kolmanneksen tämän hetken 25,87 dollariin. Samalla sijoittajat ovat haastaneet yhtiön oikeuteen liian ruusuisten talouslukujen antamisesta.

Nyt amerikkalainen pörssinaalyytikko ja Ironfire Capital -yhtiön perustaja Eric Jackson kertoi CNBC-kanavalle uskovansa, että maailman suosituimman nettipalvelun suosio tulee myös romahtamaan. Hänen mukaansa Facebook on vuonna 2020 yhtä merkityksetön kuin entinen nettijätti AOL on nykyisin.

– Viiden tai kahdeksan vuoden päästä se tulee katoamaan aivan kuin Yahoo aikoinaan. Yahoo tekee yhä rahaa, on voitollinen ja sillä on 13.000 työntekijää. Silti sen arvo on enää 10 prosenttia siitä mitä se oli huippuaikoinaan vuonna 2000. Käytännössä se on kadonnut, Eric Jackson.

Jacksonin mukaan Facebookin suurin ongelma on sen suuruus.