Delfiinin yllättävä salamatkustaja tallentui luontokuvaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monilla eläimillä on usein mukanaan pienempiä salamatkustajia, joiden kanssa ne elävät hyvässä symbioosissa. Aika ajoin tälläkin saralla paljastuu yllättäviä kumppanuuksia, jollainen onkin nyt kuvattu Kreikassa.

Kalamosin saarella ikuistetussa upeassa valokuvassa nähdään vedestä korkealle ilmaan hyppäävä delfiini, mutta hieman tarkemmassa tarkastelussa nähdään myös jotain muutakin. Delfiinin vatsaan on nimittäin kiinnittynyt salamatkustajaksi suurikokoinen mustekala. Katso kuvat tästä.

Valokuvaaja Joan Gonzalvo kertoi New Scientist -lehdelle ettei ole koskaan aiemmin nähnyt moista. Hänen mukaansa mustekala on voinut kiinnittyä delfiinin vatsaan, kun tämä on väijynyt sitä. Lonkeroveijari sai lopulta lähtöpassit jouduttuaan pariin kertaan delfiinin odottamattomaan vuoristorataan.