Tutkija varoittaa: Lihavat ihmiset voivat johtaa ihmiskunnan tuhoon

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Terveysasiantuntijat ovat jo vuosien ajan keskustelleet ihmisten liikalihavuuden aiheuttamista ongelmista. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan ylipainolla voisi olla hyvinkin dramaattisia tuloksia.

Brittiläinen tutkimus nimittäin väittää, että pelätty maailmanloppu voi tulevaisuudessa johtua lihavien ihmisten ruokahalusta. Tutkijat ovat pitkään puhuneet maapallon hupenevista resursseista, jotka vaarantuvat väestön kasvaessa ja terveyden heikentyessä.

Vuoteen 2050 mennessä maailman väkiluvun uskotaan kasvavan 2,3 miljardilla ihmisellä. Lontoon hygienian ja trooppisen lääketieteen oppilaitoksen tekemän tutkimuksen perusteella todellinen ongelma ei ole pelkästään populaation kasvamisessa, vaan myös ihmisten liikalihavuudessa.

Tiedemiesten mukaan väestön kasvava ylipainoisuus voi koitua myöhempien sukupolvien ongelmaksi ja aiheuttaa traagisiakin tuloksia. Tutkijat pelkäävät, että lihavien ihmisten ruoanhimo voi johtaa ruoan hamstraamiseen ja ruokavarantojen loppumiseen. He väittävät, että kasvava ylipainoisten määrä voisi lopulta pahimmillaan johtaa massojen nälkäkuolemiin ja ympäristökriisiin.

– Jokainen hyväksyy, että väestönkasvu uhkaa ympäristön kantokykyä. Nyt tutkimuksemme todistaa, että lihavuus on myös suuri uhka. Jos emme taistele ihmispopulaation kasvamista ja lihavuutta vastaan, selviämisen mahdollisuutemme ovat pienet, väittää tutkimusta johtanut professori Ian Roberts The Sun -sivustolle.

Maailman aikuisväestö painaa tällä hetkellä arviolta 287 miljoonaa tonnia, josta 15 miljonaa tonnia tulee pelkästä ylipainosta. Tutkijoiden mukaan yli puolet Euroopassa elävistä ihmisistä on ylipainoisia. Britanniassa ihmisten keskimääräinen paino on esimerkiksi 75 kiloa, kun taas maailmalla se on yleisesti 62 kiloa. Kiinalaisten liikalihavuus on myös noussut hurjasti viime vuosina, ja melkein kahdeksan prosenttia kiinalaisista määritellään nykyään ylipainoisiksi.