Raha tuo onnea? Nainen on elänyt 16 vuotta ilman rahaa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni tietää sanonnan raha ei tuo onnea, mutta joidenkin mielestä ylimääräinen kahiseva turvaa ainakin talouspuolen. Nyt maailmalla ihmetellään erään saksalaisen naisen tarinaa. Iäkäs nainen on nimittäin elänyt 16 vuoden ajan ilman rahaa.

Heidemarie Schwermerin isä oli menestynyt bisnesmies, ja hänen perheessään oli muun muuassa täysipäiväinen lastenhoitaja sekä puutarhuri. Toisen maailmansodan aikaan Schwermerin perhe joutui vararikkoon ja nainen tottui elämään köyhyydessä.

Nainen innostuikin siitä, että hän pystyi elämään vähällä rahalla. Heidemarie päätti kokeilla taannoin ystävänsä ehdotuksesta, että pystyisikö hän elämään yhden vuoden kokonaan ilman rahaa. Nainen muun muuassa myi asuntonsa ja siirsi tärkeimmät tavaransa matkalaukkuun.

– Kokeilin elämää ilman rahaa, ja jäin siihen koukkuun. Huomasin elämäni muuttuneen. En halunnut palata vanhaan elämääni, Heidemarie Schweider kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Raha-asiat taakseen jättänyt nainen on nyt pärjännyt 16 vuoden ajan ilman pennin hyrrää. Heidemarien mukaan hän ei halua palata elämään, joka pyörii rahan ympärillä. Hän saa vaatteita ja ruokaa ystäviltään, jotka tukevat Heidemarie Schweiderin elämäntyyliä. Maailmaa nähneen naisen elämästä on tehty Living Without Money -niminen dokumentti.