Facebook taipui viimeinkin – homoparit riemastuivat uudesta ominaisuudesta

Digi · Meri Pulkkinen

Chris Hughes, yksi maailman suurimman yhteisöpalvelun Facebookin perustajista, meni naimisiin viime lauantaina Sean Eldrigen kanssa. Juuri ennen homopariskunnan häitä Facebookiin ilmestyi odotettu uutuus, joka varmasti ilahduttaa monia samaa sukupuolta olevia pariskuntia.

Nyt nimittäin myös homopariskunnat pystyvät julkistamaan parisuhteensa virallistamisen Facebookissa pienen hääparisymbolin kera. Homoseksuaaleille Facebookin käyttäjille on aiemmin ilmestynyt avioliittostatuksen valitsemisen jälkeen miestä ja naista kuvaava symboli. Nyt samoja hääparisymboleja on saatavilla myös samaa sukupuolta olevina pariskuntina.

Uusi hääparisymboli kulkee käsi kädessä Yhdysvaltain lainsäädännön kanssa. Esimerkiksi New Yorkin osavaltiossa homopariskunnat ovat voineet mennä naimisiin viime vuoden heinäkuusta asti. Facebookia perustamassa ollut Chris Hughes asteli viikonloppuna alttarille rakkaansa kanssa noin 400 vieraan edessä New Yorkissa, Daily Mail kertoo. Häävieraiden joukossa oli myös Facebook-pohatta Mark Zuckerberg Priscilla-vaimoineen.