50 Cent loukkasi autismista kärsiviä Twitterissä: ”Seuraa jotain muuta!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessakin taannoin esiintynyt hiphop-tähti 50 Cent on järkyttänyt viime aikoina fanejaan, sillä hän on joutunut lyhyen ajan sisällä jo kahteen kertaan sairaalahoitoon. Räppäri loukkaantui äskettäin tieliikenteessä, kun hän ajoi citymaasturillaan kuorma-auton perään.

Nyt 36-vuotias rap-artisti on joutunut pahaan paikkaan Twitter-viestiensä takia. 50 Cent oli Twitter-mikroblogissaan uudelleentwiitannut viestin, jossa eräs hänen faneistaan uhkasi muusikon saavan luodista, ellei hän julkaise uutta albumiaan. Fanin kommentin perään rap-artisti oli kirjoittanut katsoneensa fanin kuvaa, ja että hänen mielestään fani näyttää autistiselta. 50 Cent myös jatkoi aiheesta seuraavassakin Twitter-viestissään.

– En halua mitään erityisopetuslapsia aikajanalleni seuraa jotain muuta, hiphop-tähti tylyttää Twitterissä.

Muusikko oli myöhemmin kirjoittanut Twitteriin, kuinka hän oli vain vitsaillut eritysopetuksessa olevista lapsista, mutta vahinko oli jo ehtinyt tapahtua. Fanin loukkaavasta viestistä selkeästi nokkiinsa ottanut 50 Cent saikin kokea nahoissaan autismista vitsailun seuraukset. 21 Jump Street -sarjastakin tuttu näyttelijätär, ja autistisen Rodney-pojan äiti, Holly Robinson Peete antoi nimittäin 50 Centille tiukkaa palautetta tämän viesteistä.

Autism File Magazine -lehti julkaisi Peeten avoimen kirjeen rap-artistille, jossa hän paheksuu tapaa, jolla 50 Cent on valinnut hyödyntää yli kahdeksan miljoonan Twitter-seuraajan yleisöään. Kirjeessään näyttelijätär toivookin muusikon tajuavan, miten loukkava hän on ollut. Peete myös kertoo 50 Centille, kuinka hänen autismista kärsivä poikansa on muusikon suuri fani.

Viime vuonna 50 Centin levy-yhtiö kieltäytyi yllättäen julkaisemasta Black Magic -albumia. Räppäri myönsi olevansa ongelmissa levy-yhtiö Interscopen kanssa ja kertoi, ettei aio enää jatkossa työskennellä heidän kanssaan. 50 Cent näytteli vuonna 2008 näyttelijäkonkareiden Robert De Niron ja Al Pacinon kanssa elokuvassa Righteous Kill. Hän sanoi kolmikon ystävystyneen elokuvan kuvauksissa. Räppäri kertoi nauttivansa heidän kanssaan hengaamisesta, sillä hän sanoi jäävänsä huomiossa “kolmanneksi pyöräksi”.