Stara Roskildessa: 89 000 juhlijaa päivässä – kuvakooste perjantailta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan ylivoimaisesti suurin rockfestivaali Tanskan Roskildessa on parhaillaan täydessä käynnissä. Eilen lavalle nousivat muun muassa The Cult, Gossip ja Jack White. Tänään esiintyvät M83, Bruce Springsteen, MEW ja The Roots.

Stara on paikalla raportoimassa festivaalin tunnelmista. Sääennustukset olivat luvanneet koko viikonlopuksi rankkasateita ja ukkosta, mutta paikalliset pekkapoudat olivat lopulta väärässä ja valtava ihmismassa sai nauttia musiikista aurinkoisessa säässä. Illan kohokohta oli The Cult -yhtyeen viimeinen kappale, klassikkohitti She Sells Sanctuary.

Roskilden festivaaleilla vierailee kahdeksan päivän aikana suomalaisittain laskettuna huikeat 712.000 lipun ostanutta festivaalivierasta. Jokaisena päivänä alueella on 89.000 festivaalivierasta ja noin 30.000 vapaaehtoista. Festivaalin koko tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.