Ruisrockin perjantaissa 16 000 juhlijaa – The Rasmus ei kiinnostanut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruisrock-perjantai keräsi Ruissalon festivaalialueelle 16.000 juhlijaa. Perjantain odotetuin esiintyjä ainakin yleisömäärän perusteella oli 2000-luvun alussa tauolle vetäytynyt ja viime vuonna comeback-kiertueensa aloittanut brittipop-suuruus Pulp.

Yhtye esitti ilmoille hittejään, kuten Disco 2000, Common People ja Do You Remember The First Time?. Jarvis Cocker muistelikin ensimmäistä kertaansa Ruisrockissa vuonna 1996 ja esitteli suomenkielen taitojaan. Telttalavalla ruotsalainen Refused todisti olevansa kovassa iskussa yhä 14 vuoden tauon jälkeen. Irkkupunk-yhtye Flogging Molly ja Disco Ensemble saivat niin ikään suuren suosion.

Kotimaisista tähdistä lavoille nousivat esimerkiksi Olavi Uusivirta, Herra Ylppö & Ihmiset sekä Kauko Röyhkä. Takavuosien kotimainen menestyjä The Rasmus oli illan kotimainen pääesiintyjä, mutta ei onnistunut täyttämään Telttalavaa lähellekään täyteen. Yhtyeeltä ei ole tullut uusia hittejä enää vuosiin ja se näkyi nyt yleisökatona.