Yhdysvaltoihin säädettiin uusia erikoisia lakeja: ”Oksennukset, chilit, raskaana olevat naiset…”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikan lainsäädännölle naureskellaan aina silloin tällöin ulkomailla, sillä maassa on lukuisia eriskummallisia lakeja. Nyt näitä omituisia lakeja on yhä enemmän, sillä maassa astui äskettäin vuoden 2012 puolivälin kunniaksi voimaan uusia lakeja.

CNN-uutiskanava kokosi listan maan eriskummallisimmista laeista, jotka astuivat voimaan 1. kesäkuuta. Esimerkiksi Illinoisin osavaltiossa on astunut voimaan melko käytännöllinen laki, jonka ansiosta taksinkuljettaja voi vaatia matkustajaltaan 50 dollarin oksennusmaksun, jos huonovointinen asiakas sattuu tyhjentämään mahansa sisällön taksiin.

Kentuckyssä taas pelätään vapaaksi päästettyjä sikoja, sillä osavaltion uuden lain mukaan villiintyneiden sikojen päästäminen vapaaksi on laitonta. Meksikon kanssa rajaa jakava New Mexico taas on tarkka tulisesta ruoastaan. Osavaltiossa voimaan astuneen lain mukaan paikalliset ruokakaupat tai ravintolat eivät saa väittää myyvänsä New Mexicon chilipaprikoita, ellei ne todella ole kasvatettu New Mexicossa.

Pennsylvania puolestaan haluaa huolehtia osavaltion lasten ja nuorten kasvisten syönnistä. Tämä ilmenee juuri voimaan tulleesta laista, jossa jokaiselle lapselle esikoululaisista aina kahdeksasluokkalaisiin tulee tarjota aterioilla vähentään 1,8 desilitraa vihanneksia. Ennen vihannesminimi oli vain 1,2 desilitraa.

Florida ihmetyttänee myös monia tuoreella laillaan, jonka mukaan vankeudessa olevan lasta odottavan naisen kahlitseminen on laitonta. Naista ei myöskään saa kahlita välittömästi synnytyksen jälkeen. Indiana on taas on lisännyt lainsäädäntöönsä melko käytännöllisen lain, jonka mukaan valtion työntekijät eivät voi palkata tai suosia sukulaisiaan, jotka olisivat suoraan heidän valvonnassaan.