Pettämissivusto selvitti miksi miehet ja naiset pettävät – ja miten sen voi välttää

Lifestyle · Stara.fi

Moni kiinteässä parisuhteessa elävä on huolestunut petetyksi tulemisesta. Huoli ei välttämättä ole aivan perätön, sillä tilastojen mukaan puolet miehistä tai naisista ovat joskus pettäneet kumppaniaan.

Mitä pitäisi tehdä, jotta ei jäisi petetyksi? Ja missä vaiheessa parisuhdetta pettämishalut tulevat? Pettämissivusto Victoria Milan kysyi jäseniltään, missä asioissa kumppanin tulisi muuttua, jotta he lopettaisivat olemasta uskottomia. Mitkä ominaisuudet puuttuvat vakituisesta kumppanista, mutta löytyvät rakastajattaresta tai rakastajasta ja kuinka kauan he ovat olleet parisuhteessa ennen kuin ovat ottaneet ensimmäisen askeleen petturisuhteessa?

Tutkimuksesta selviää, että miehet lopettaisivat uskottomuuden, jos heidän vaimonsa pukeutuisivat paremmin ja olisivat kiinnostuneempia seksistä. Victoria Milanin naisjäsenet taas lopettaisivat uskottomuuden, jos heidän avopuolisonsa eivät olisi niin tylsiä ja ikäviä sekä osoittaisivat enemmän arvostusta.

Victoria Milanin jäsenille sähköpostitse tehdyn tutkimuksen kysymyksiin vastasi 1.002 naista ja 3.620 miestä. Naisista 45,5 prosenttia kertoi voivansa lopettaa pettämisen, jos mies ei olisi niin ikävä ja tylsä. 90,4 prosentin mukaan heidän rakastajansa arvostaa heitä enemmän kuin oma kumppani. Miehistä taas 51,3 prosenttia kertoi voivansa lopettaa pettämisen, jos nainen haluaisi enemmän seksiä. Myös miesten mielestä heidän rakastajattarensa arvostaa heitä enemmän kuin oma kumppani. Sekä miehistä että naisista suurin osa oli ensimmäistä kertaa uskoton suhteen jatkuttua 5 – 10 vuoden ajan.

– Numeromme vahvistavat sen minkä kuulee päivittäisessä puheessa ihmisten valittaessa parisuhteistaan. Miesten mukaan naisten pitäisi laittautua enemmän ja haluta seksiä useammin, kun taas naisia häiritsee miestensä sohvalla kaukosäädin kädessä makoilu vapaa-ajalla. Sen lisäksi suurin ongelma pitkässä suhteessa on toisen pitäminen itsestäänselvyytenä, Victoria Milanin johtaja Dominica Peczynski kertoo.