Michael Jacksonista uusi paljastusdokumentti – tähdet kertovat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Michael Jacksonin kuoleman vuosipäivää vietettiin pari viikkoa sitten, kun 25.6.2009 menehtyneen artistin kuolemasta tuli kuluneeksi kolme vuotta. Äskettäin myös muusikon rakastaman Thriller-lemmikkitiikerin kerrottiin menehtyneen.

Nyt Inside Man ja Malcolm X -elokuvien ohjaajan Spike Leen kerrotaan tekevän paljastusdokumenttia Michael Jacksonista. Uusi dokumentti tulee kertomaan poptähden Bad-albumin ajoista, ja se juhlistaa kyseisen levyn 25-vuotispäivää. Lee kertoo kunnioittavansa tulevalla dokumentilla popikonin perintöä.

– Tällä Bad-projektilla voin paljastaa, mikä teki tuosta ajasta niin tärkeän hänen urallaan. Kerron albumin teosta ja sitä seuraavasta kiertueesta. Dokumentissa on paljon materiaalia, jota suuri yleisö ei ole nähnyt koskaan aiemmin, kertoo ohjaaja Spike Lee.

Dokumentissa vierailee useita viihdemaailman kirkkaimpia tähtiä kertomassa suhteestaan edesmenneeseen laulajaan. Videolla oman totuutensa Michael Jacksonista kertovat muun muassa ohjaaja Martin Scorsese, Kanye West, Cee Lo Green, Mariah Carey ja popparin taustalaulajanakin toiminut Sheryl Crow. Spike Lee on ohjannut aiemmin Jacksonin kiistellyn They Don’t Care About Us -videon molemmat versiot.

Vuonna 1987 julkaistu Bad on Michael Jacksonin myydyimpiä albumeita. Levy on myynyt maailmanlaajuisesti 45 miljoonaa kappaletta. Albumilta on julkaistu useita legendaarisia hittikappaleita, kuten Man In The Mirror, Smooth Criminal ja levyn nimikkokappale Bad. Poptähden musiikki elää tällä hetkellä myös uudella Cirque du Soleilin kiertueella, joka vie yleisön tähden mielikuvitukselliseen maailmaan. Michael Jackson The Immortal World Tour saapuu Suomeen 5. marraskuuta.