Poliisilta vakava varoitus: Älä paljasta tätä asiaa sosiaalisessa mediassa

Digi · Stara.fi

Ympäri maailmaa on varoiteltu jo pidemmän aikaa paljastamasta liikaa tietojaan sosiaalisessa mediassa. Monet netinkäyttäjät ovat sisäistäneet neuvot yksityiselämänsä suhteen, mutta paikkatiedon jakamisessa viesti ei ole mennyt tarpeeksi hyvin perille, ja sen ovat huomanneet myös rikolliset.

Varsinais-Suomen poliisi kertoi tänään päivittäistiedotteessaan, että viime aikoina alueella on ollut aika paljon asuntomurtoja. Samalla poliisi julkaisi listan yksinkertaisista toimenpiteistä, joiden avulla asuntomurron todennäköisyyttä voi jokainen kiinteistönomistaja pienentää.

– Lukitse ovet ja ikkunat, myös mahdollisen toisen kerroksen ikkunat– Älä jätä arvotavaroita kuten koruja tai käteistä rahaa näkyville– Älä tiedota poissaolostasi sosiaalisessa mediassa– Jos olet pitempään poissa, pyri pitämään asuntosi asutun näköisenä– Pyydä naapuriasi pitämään asuntoasi silmällä tai käymään asunnossasi

Näitä vinkkejä kannattaa noudattaa, ja jatkossa pohtia kaksi kertaa ennen kuin päivittää Facebookiin tai Foursquareen tiedon siitä, että sattuu juuri nyt olemaan lomalla ja poissa kotoa.