Julkkiskokki haukkui roskaruokaa mainostavat urheilutähdet

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Brittiläinen julkkiskokki Jamie Oliver tunnetaan lukuisten ruokaohjelmiensa lisäksi keittokirjoistaan ja ruokakampanjoistaan. Oliver on työskennellyt pitkään myös hyväntekeväisyyden parissa ja hän onkin saanut useita palkintoja työstään etenkin nuorten parissa.

Nyt 36-vuotias brittikokki on kritisoinut David Beckhamin tapaisten urheilutähtien näkyvyyttä roskaruoan mainostuksessa. Oliver on allekirjoittanut muutamien terveysalan asiantuntijoiden kanssa julkisen kirjeen, jossa urheilutähtien roskaruokamainokset lytätään totaalisesti. Tällaisen yhteyden urheilun ja roskaruoan välillä nähdään lähettävän lapsille vääränlaisia viestejä.

The Times -lehdessä julkaistussa kirjeessä allekirjoittaneet haluavat tuoda asian esille Lontoon olympialaisten yhteydessä. Oliverinkin allekirjoittamassa kirjeessä esimerkiksi jalkapalloilija Beckhamia syynätään tämän Pepsi-mainossopimuksen johdosta. Allekirjoittaneet haluaisivatkin urheilijoiden kiinnittävän enemmän huomiota siihen, miten heidän edustamansa tuotteet vaikuttavat nuoriin.

– Mielestämme on väärin, että urheilijat kannustavat tällaisten epäterveellisyyttä ja lihavuutta lisäävien tuotteiden liialliseen kuluttamiseen, kirjeessä kerrotaan.

Terveellisen ruoan kannattaja Jamie Oliver on ollut naimisissa entisen mallin Juliette Nortonin kanssa jo 12 vuoden ajan. Pariskunnalla on neljä lasta, Poppy Honye, Daisy Boo, Petal Blossom ja Buddy Bear. He asuvat Essexin Claveringissa. Oliverin kuuluisimpia ruokaohjelmia ovat muun muuassa Alaston kokki, Jamien Puutarha, Jamie Oliverin kouluruokaa ja Jamien keittiössä. Olivereiden omaisuuden arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 150 miljoonaa puntaa eli 172 miljoonaa euroa.