Järkyttävä löytö verkkokaupasta: Äiti löysi oman lapsensa myytävänä

Digi · Anna Poikkimäki

Sosiaalinen media on innostanut monet internetin käyttäjät julkaisemaan erilaisissa verkkopalveluissa henkilökohtaisia kuviaan. Usein uutiset kuitenkin kertovat, kuinka otoksista on koitunutkin käyttäjälle harmia.

Nyt eräs kanadalainen nainen on järkyttynyt julkaisemansa Facebook-kuvan kohtalosta. Nainen oli nimittäin julkaissut valokuvan vastasyntyneestä vauvastaan Facebook-palvelussa. Myöhemmin hän järkyttyi löydettyään saman vauvakuvan verkkokaupasta, jonne hänen vauvansa oli pantu myyntiin. Brittiläisen Kolumbian poliisin mukaan kyse oli perverssistä pilasta.

– Minusta tämä näyttää tapaukselta, jossa joku on toteuttanut kieroutunutta huumorintajuaan julkaisemalla toisen ihmisen lasta kauppaavan mainoksen, kertoo poliisi Steve Perret CBC-kanavalle.

Pilantekijä pääsi käsiksi naisen kuviin, koska hän ei ollut päivittänyt Facebook-profiilinsa yksityisyysasetuksia tarpeeksi tiukoiksi. Ilman kunnollisia asetuksia naisen kuvat olivat kaikkien käyttäjien nähtävissä. Poliisi esittikin huolensa siitä, kuinka ihmisten julkaisemat otokset säilyvät ikuisesti verkossa kerran sinne jouduttuaan.

Mainos on jo poistettu Prince George Buy, Sell and Trade -sivustolta, jonne se oli laitettu. Sivustolta löytyi myös saman häiriintyneen käyttäjän julkaisemia muita mainoksia. Eräässä mainoksessa yritettiin muun muassa myydä kuollutta koiraa.