Hiphop-legenda Ice Cube saapui Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jo ennakkoon loppuunmyydyn kaupunkifestivaali Blockfestin avauspäivän pääesiintyjä, amerikkalaistähti Ice Cube on saapunut Suomeen. Yhdysvaltain länsirannikon rap-legenda laskeutui seurueineen torstai-iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Mukana ryhmässä oli myös salaa toivottu yllätysvieras, Westside Connectioniin kuuluva WC. Kyseinen Ice Cuben ja WC:n tähdittämä yhtye rikkoi aikoinaan kulta- ja platinalevyrajoja, nyt kaksikko nousee yhdessä estradille Tampereella.

– Olen todella innoissani ja haluamme tehdä Blockfesteilla todella kovan shown, hyväntuulinen Ice Cube hehkutti heti matkatavaralinjalta selviydyttään.

Kaksikon aikaisemmin nähneet suomalaisartistit ovatkin todenneet kyseessä olevan ”parhaan keikan ikinä”. Los Angelesin pahamaineisessa South Centralissa kasvanut Ice Cube eli O’Shea Jackson tuli alun perin tunnetuksi gangsta rap -pioneeriryhmä N.W.A:n jäsenenä. Kiistelty artisti tunnetaan myös näyttelijänä, ohjaajana ja elokuvatuottajana. Elokuvista tunnetuimpia ovat kulttiklassikot ”Boyz n the Hood” ja ”Friday”.

Ice Cube esiintyy perjantai-illan viimeisenä artistina ja jatkaa seuraavana päivänä matkaansa Tampereelta Sveitsiin Royal Arena Festivalille. Yhteistyökumppanina toimineesta tapahtumasta saapuu puolestaan Suomeen Talib Kweli, joka aloitti uransa kulttisuosioon nousseen Mos Defin kanssa Black Star -kokoonpanossa. Kweli on vieraillut esimerkiksi Kanye Westin albumilla ja nähty myös maineikkaan Beastie Boysin maailmankiertueella

Lauantaina estradille astuva Talib Kweli nousi aikoinaan yhdeksi arvostetuimmista rap-lyyrikoista tiedostavien tekstiensä ansiosta, hänen äitinsä on yliopistoprofessori. Maailmantähti Jay-Z myöntää kappaleessaan ”Moment Of Clarity”, että jos lahjakkuus myisi, hän haluaisi riimitellä kuin Talib Kweli. Jay-Z oli juuri kuitenkin myynyt 5 miljoonaa levyä ja päätti pysytellä yksinkertaisissa ja kaupallisissa sanoituksissa.

Uudella Ratinanniemen festivaaliareenalla järjestettävässä Blockfestissa 17.-18. elokuuta esiintyy yli 30 artistia, amerikkalaisten lisäksi muun muassa ruotsalainen Lazee ja koko kotimainen hiphopin tähtikaarti Jukka Pojasta aina Palefaceen, Elokuuhun ja Rähinä Live -spektaakkeliin Fintelligensin johdolla.