Julkkisten syömishäiriö-paljastukset järkyttävät: ”Oksensin koko ajan”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Lukuisat julkkiskaunottaret ovat sairastaneet syömishäiriöitä kuuluisuuden luomien paineiden takia. Esimerkiksi teinipoppari Demi Lovato kärsi useiden vuosien ajan syömishäiriöistä, koska hän ajatteli muiden pitävän häntä lihavana.

Nyt Radar Online -sivusto on niittänyt yhteen julkkiskaunottarien karmivimpia paljastuksia hoikkuuden tavoittelussa. Jessica Alba myönsi vuonna 2005 kärsineensä syömishäiriöstä, joka oli hänelle kuin pakkomielle. Tähden mukaan syömishäiriö sai alkunsa, kun teini-iästä nuoreksi naiseksi varttunut neitokainen säikähti uhkeampia muotojaan.

Valehtelevat viettelijät -sarjasta tuttu Lucy Hale paljasti aiemmin tässä kuussa vihanneensa kehoaan nuorempana. Nuori kaunotar ei muun muuassa syönyt päiväkausiin ja kuntoili useita tunteja päivässä tyhjällä vatsalla. Poptähti Lady Gaga puolestaan on kertonut sairastaneensa bulimiaa teini-ikäisenä ja oksennelleensa ”koko ajan”.

Laulaja-realitytähti Jessica Simpson kuuluu myös julkkiksiin, jotka ovat kärsineet syömisongelmista. Bulimian kanssa nuorempana kamppailleen Simpsonin mukaan jatkuva oksentelu oli pilata hänen lauluäänensä. Blondi peittosikin sairautensa, jotta hän säilyttäisi sulosointunsa.

Myös American Idol -ohjelmasta kuuluisaksi singahtanut Katharine McPhee on puhunut avoimesti syömishäiriöstään. Kaunottaren mukaan ruoka oli hänelle kuin huumetta, sillä neitokainen ahmi ruokaa pahan olonsa takia. Tähden mukaan hän saattoi oksentaa päivän aikana jopa seitsemän kertaa.