Venäläisen tyttöbändin kohtalo järkyttää maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Venäläinen tyttöpunkbändi Pussy Riot vangittiin aikaisemmin tänä vuonna sen jäsenten arvosteltua kovaan ääneen Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja tämän hallitusta. Sittemmin tapauksesta on noussut valtava kohu, johon monet julkkistähdet ovat ottaneet kantaa.

Tällä viikolla Moskovan tuomioistuin totesi tytöt syyllisiksi huliganismiin. Tuomari Marina Syrova kertoi Pussy Riotin jäsenten syyllistyneen tylyyn yhteiskuntarauhan häiritsemiseen. Tuomion suuruudesta ei ole vielä tietoa, mutta syyttäjä vaatii tytöille kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Pussy Riotin jäsenet järjestivät helmikuussa Venäjän tärkeimmässä kirkossa ”punk-rukouksen”, joissa he toivoivat Neitsyt Marian heittävän Putinin pois vallasta. Tämä johti yhtyeen pidätykseen ja syytteisiin huliganismista ja uskonrauhan rikkomisesta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan yhtyeen rauhanomaiseksi mielipiteenilmaukseksi luokiteltava tapaus ei ole syy vankeustuomioon ja vaatii tyttöjen vapauttamista heti. Muun muassa Madonna sekä useat muut julkkistähdet ympäri maailmaa ovat puhuneet julkisuudessa tyttöjen puolesta. Alla näet reaaliajassa miltä Pussy Riot -yhtyettä koskeva keskustelu näyttää Twitterissä.