Madonna kannusti homoseksuaalisuuteen – haastettiin Venäjällä oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

53-vuotias poptähti Madonna kiertää parhaillaan maailmaa MDNA-kiertueellaan, ja hieman yli viikko sitten hänet nähtiin myös Helsingin olympiastadionilla. Tähti on saanut viime aikoina nimekkäiltäkin tahoilta kovaa kritiikkiä keikoistaan ja paljasteluistaan.

Madonna on hiljattain suututtanut myös konservatiivisia tahoja Venäjällä. Tähti on esimerkiksi puhunut mediassa vankeuteen huliganismista tuomitun Moskovalaisen tyttöpunkbändin Pussy Riotin puolesta, ja keikoillaan hän on julistanut homojen oikeuksia. Nyt venäläiset homovastaiset aktivistit ovat haastaneet Madonnan oikeuteen vaatien häneltä jopa 333 miljoonan ruplan, eli noin 8,4 miljoonan euron, korvauksia.

Haasteen takana on Pietarissa helmikuussa julistettu laki, joka kieltää homoseksuaalisuuden kannustamisen alaikäisille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että homoseksuaalisuudesta puhuminen julkisesti on Pietarissa lähes kokonaan kiellettyä. Lain takana olevien poliitikkojen mukaan Madonnan keikalla oli läsnä runsaasti alaikäisiä, ja näin ollen tähti on korvausvelvollinen lain rikkomisesta.

53-vuotias Madonna viihtyy nykyisin 24-vuotiaan toyboy-rakkaansa Brahim Zaibatin käsipuolessa. Pariskunnan ikäero on ihmetyttänyt monia, sillä nuoren komistuksen äiti on Madonnaa kahdeksan vuotta nuorempi. Supertähti seurusteli taannoin niin ikään 24-vuotiaan brasiliaisen mallin Jesus Luzin kanssa.