Lady Gagan lihamekko kaivettiin esiin – yllättävä kohtalo

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Lady Gaga kiertää parhaillaan maailmaa Born This Way Ball -kiertueellaan. Viime aikoina hän on valmistautunut uuden ARTPOP-levynsä julkaisuun ja siinä sivussa ehtinyt poseerata muun muuassa lehtikuvissa.

Poptähti esiintyi vuoden 2010 MTV Video Music Awards -gaalassa paljon kohua herättäneessä lihasta tehdystä mekossa. Nyt mekko on päätymässä näyttelyesineeksi National Museum of Women in the Arts -museoon yhdysvaltain Washington DC:ssä. Museossa esitellään naistaiteilijoiden ja muusikoiden kuuluisia esineitä ja saavutuksia, kuten Loretta Lynnin vuonna 1975 paheksuntaa herättäneen e-pilleristä kertovan The Pill -kappaleen.

Mekko ei ole näytillä vain shokkiarvonsa vuoksi, sillä Gaga halusi protestoida provokatiivisella esityksellään Yhdysvaltain armeijan silloista homovastaista politiikkaa. Tähden mukaan lihamekon symboliikka piilee siinä, että jos ihmiset eivät nouse oikeuksiensa puolesta, heillä on niitä pian yhtä paljon kuin lihanpalalla.

Mahdollista pilaantuneen lihan hajua pelkääville mainittakoon, että mekko on mädäntymisen ehkäisemiseksi kuivattu ja maalattu muistuttamaan sen alkuperäistä raakaa muotoa.

Twitter-palvelun kuningattareksi kymmenillä miljoonilla seuraajillaan valittu Lady Gaga nähtiin aiemmin tällä viikolla Suomen Hartwall-areenalla kiertueensa merkeissä. Laulajatähti osoitti olevansa yksi maailman kirkkaimmista artisteista upealla show’llaan. Lady Gaga rakastaa fanejaan, ja koskettavaa kommunikointia ihailijoiden kanssa nähtiinkin Suomen keikkojen aikana.