Gordon Ramsay pakotti lapsensa raatamaan keittiössä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmankuulu televisiokokki Gordon Ramsay tunnetaan yritysimperiuminsa lisäksi lukuisista televisiosarjoistaan ja ruokakirjoistaan. Brittikokin tunnetuimpiin ruokaohjelmiin lukeutuvat muun muuassa Kurjat kuppilat, Kauhukeittiö ja Masterchef USA.

Nyt julkkiskokki on paljastanut julkisuudessa otteita omintakeisista lastenkasvatustavoistaan. Ramsay uskoo ruoanlaiton voimaan niin paljon, että pakottaa perheensä kokkaamaan itselleen. Mies ei suinkaan anna armoa jälkikasvulleen ja vaimolleen Tanalle, vaan käskyttää heitä keittiössä yhtä kovin sanoin kuin ohjelmiensa kilpailijoita.

– Kun lapset saavat illalla läksynsä valmiiksi, opastan heitä ottamaan esiin isän kokkikirjan. Käsken heitä liikuttamaan persettään ja alkamaan hommiin. Puoli tuntia myöhemmin he tulevat takaisin ja esittelevät minulle ruokalajin, joka on melkein kuin Masterchef-ohjelmasta, kertoo Gordon Ramsay Absolute Radion lähetyksessä.

Gordon Ramsay meni naimisiin vuonna 1996 kirjailija Cayetana “Tana” Elizabeth Hutchesonin kanssa. Pariskunnalla on neljä lasta, Megan Jane, Jack Scott, Holly Anna ja Matilda Elizabeth. Julkkiskokki on joutunut useaan otteeseen tekemisiin poliisien kanssa muun muuassa rattijuopumuksen takia. Muutama vuosi sitten televisiokokki päätti silottaa ryppyjään Botox-ruiskeilla ystävänsä Simon Cowellin ehdotuksesta.