Facebook ylitti haamurajan – yli miljardi käyttäjää

Digi · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ylittänyt miljardin käyttäjän rajapyykin. Asiasta kertoi ensimmäisenä palvelun perustaja ja johtaja Mark Zuckerberg – luonnollisesti Facebookissa.

Zuckerberg kiitti käyttäjiä siitä, että hän on tiimeineen saanut auttaa näin monia ihmisiä tavoittamaan toisensa sosiaalisessa mediassa. Palvelun perustajan mukaan Facebookilla on miljardi aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Näin ollen pelkkien rekisteröityneiden määrä olisi merkittävästi miljardia suurempi.

Facebook on joutunut viime aikoina useiden tietoturvaongelmien kohteeksi. Esimerkiksi käyttäjien yksityisiä inbox-viestejä on vuotanut julkiseksi käyttäjien seinille. Ongelman kohtasivat jo aiemmin monet suomalaiset käyttäjät, mutta viime viikkoina ongelma on levinnyt ympäri maailmaa. Facebook on kiistänyt väitteet, mutta käyttäjät ovat todenneet palvelun valehtelevan ja vain peittelevän vakavia tietoturvaongelmiaan.