Michael Jacksonin hautajaiset viivästyivät Janet-siskon takia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kolme vuotta sitten yllättäen menehtynyt poptähti Michael Jackson jätti jälkeensä miljoonien surevien fanien lisäksi mittavan omaisuuden. Tähden perinnöstä on viime aikoina käyty kovaa vääntöä.

Suuri yleisö ihmetteli poptähden kuoleman jälkeisinä kuukausina miksi Michael Jackson päässyt haudan lepoon. Kesäkuun 25. päivänä menehtynyt poppari haudattiin lopullisesti vasta 3. syyskuuta. Nyt tälle yli kahden kuukauden odotusajalle on kerrottu syy.

Michael sai odottaa viimeistä leposijaansa popparisiskonsa Janet Jacksonin rahariidan takia. Neitokainen maksoi 40.000 dollarin, eli 32.000 euron, arvoisen takuusumman varatakseen tähdelle paikan Forest Lawnin hautausmaalta. Kaunotar ei kuitenkaan antanut hautajaisten alkaa ennen kuin oli saanut kyseisen varaussumman takaisin.

Uudessa Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson -muistelmateoksessa kirjailija Randall Sullivan kertoo Janetin riidelleen popin kuninkaan hautajaisista muun muassa veljensä kuolinpesän edunvalvojien kanssa.

– Ainoana rikkaana Jacksonin perheen jäsenenä Janet varasi Michaelin hautapaikan. Hän ei kuitenkaan antanut hautajaisten jatkua ennen kuin oli saanut rahansa takaisin, kertoo Randall Sullivan teoksessa Female First -sivuston mukaan.

Poptähti Janet Jacksonin kerrotaan muuttuneen säästäväisemmäksi viimeisimmän avioeronsa myötä. Neitokainen erosi miehestään Rene Elizondosta vuonna 2000, ja miehen kerrotaan kävelleen liitosta ulos 15 miljoonaa dollaria, eli 12 miljoonaa euroa, varakkaampana. Elizondo sai laulajattarelta myös oman rantatalon Malibusta ja siivun hänen kappaleidensa rojalteista.

Äskettäin julkisuuteen levisi sähköpostiviestejä, joista selvisivät kokonaisuudessaan Michael Jacksonin ongelmat hoitaa This Is It -kiertueen esiintymisiä. Poppari huolestutti kiertuehenkilökunnan ja konserttisarjan rahoittajat vainoharhaisella käytöksellään. Hänen kerrotaan muun muassa lukittautuneen hotellihuoneeseensa masentuneena. Keikkaesitysten ohjaaja Kenny Ortega pyysi tilanteeseen psykiatrista väliintuloa, mutta rahoittajat eivät suostuneet siihen.