Facebook-palvelu kaatui: ”Miten tämä on mahdollista?!”

Digi · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook ilmoitti äskettäin, että sillä on jo yli miljardi kuukausittaista käyttäjää. Maailman suurin sosiaalinen media ei kaikesta huolimatta ole turvassa teknisiltä ongelmilta.

Torstaina illalla lukemattomat suomalaisetkin käyttäjät saivat huomata, kuinka koko palvelu katosi yllättäen verkosta. Selaimen ruutuun tuli tutun sinisävyisen palvelun sijaan vain ilmoitus, että palvelinta ei löydetä. Jonkin ajan kuluttua Facebook kuitenkin palasi taas toimintaan normaalisti, mutta vain kadotakseen pian taas uudelleen.

Ongelman syystä ja laajuudesta ei ole tietoa. Stara on saanut ympäri Suomea ilmoituksia kaatumisesta, joten ainakaan kovin paikallinen ongelma ei ole kyseessä. Palvelun palattua monet käyttäjät ovat ihmetelleet aivan aiheellisesti kuinka maailman suurin yhteisömedia voi kaatua näin yllättäen. Toisaalta esimerkiksi Twitter on kärsinyt jo pitkään lyhyistä katkoksista ruuhka-aikoihin.