Teinit suunnittelivat 4 000 hengen bileitä – poliisi pidätti

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessakin otsikoihin nousee välillä nuorten kotibileitä, joissa ala-ikäiset nuoret ovat saaneet humalassa aikaan mittavia tuhoja. Nyt eräät amerikkalaisveljekset eivät päässeet otsikoihin megabileiden järjestämisellä, vaan jo niiden suunnittelemisesta narahtamisella.

Shawn ja Dashawn Butler jäivät kiinni massiivisten, yli 4.000 osanottajan bileiden suunnittelusta, The Houston Chronicle -lehti uutisoi. 19-vuotiaat kaksoisveljet olivat järjestämässä alkoholilla ja huumeilla höystettyjä megabileitä kotikaupungissaan Huffmanissa, Teksasissa. Paikallinen poliisi sai kuitenkin vihjeiden myötä kuulla veljespoikien sopimattomista suunnitelmista.

Veljekset olivat mainostaneet tapahtumaa vilkkaasti sosiaalisessa mediassa ja muilla nettisivuilla. Shawn ja Dashawn olivat kutsuneet huiman ihmismäärän tyhjälle pellolle, jolla bileet olivat tarkoitus pitää. Innokkailla bileveljeksillä ei kuitenkaan ollut lupaa käyttää peltoa omiin tarkoituksiinsa.

Teinipojat pidätettiinkin luvattomasta tunkeilusta. Poliisit myös pakottivat veljekset laittamaan nettiin ilmoituksen, jossa kerrottiin bileiden peruuntumisesta. Kyseessä ei kuitenkaan ollut alueen ensimmäiset megaluokan juhlat, joihin poliisit saivat puuttua. Viime maaliskuussa järjestetyissä, 15.000 – 20.000 osanottajan luvattomissa bileissä nähtiin myös henkilövahinkoja, kun juhla-alueelta löydettiin ampumahaavaan menehtynyt nuori mies.