Tämä esiintyminen toi lapsitähdelle E.T.-elokuvan pääroolin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailmanhistorian menestyneimmistä ja ikimuistoisimmista elokuvista on vuonna 1982 ensi-iltansa saanut E.T. The Extra-Terestrial, joka on vuodattanut myös Suomessa monien sukupolvien kyyneleitä. Elokuvan pääosassa nähtiin lupaava lapsitähti Henry Thomas.

Kuva: YouTube

Tänä vuonna klassikkoelokuvasta tulee kuluneeksi jo 30 vuotta, ja samalla arkistojen kätköistä on kaivettu esiin muun muassa Henry Thomasin huikea koe-esiintyminen, joka toi hänelle elokuvan pääroolin. Thomas oli videota kuvattaessa 9- tai 10-vuotias ja esiintyminen oli niin upea, että hän sai roolin siltä istumalta yli 300 lapsen joukosta.

E.T. sai alkunsa Kolmannen asteen yhteys -elokuvan menestyksestä, josta ohjaaja Steven Spielberg sai idean avaruusolioiden vierailusta maassa. Night Skies -työnimellä kulkeneen tarinan piti alunperin olla synkkä ja uhkaava kauhuelokuva, jossa E.T. tappoi ihmisiä koskettamalla heitä pitkällä sormellaan. Tarina oli saanut innoituksensa tosielämässä Kentuckyssä sattuneesta mystisestä välikohtauksesta väitettyjen avaruusolioiden kanssa.

Elokuva ehti jo esituotantoon, kun Steven Spielberg päätti tarinan olevan liian synkkä ja päätti muuttaa sen lähes päinvastaisen toiveikkaaksi. Käsikirjoittaja John Sayles ei halunnut kirjoittaa käsikirjoitusta uudelleen, joten hän luopui projektista. Käsikirjoittaja teki myöhemmin elokuvan Brother from Another Planet.

Vuonna 1982 ensi-iltansa saanut E.T. sai aikanaan valtavan maailmanlaajuisen suosion, joka hakee vertaistaan yhä tänäkin päivänä. Erilaisia E.T. -tuotteita myytiin satojen miljoonien dollarien arvosta. Siten voidaankin sanoa, että E.T. oli ensimmäinen täysin kaupallistettu elokuva.