Led Zeppelin -rokkarit hermostuivat: ”Comebackia ei ole tulossa!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosina 1968-1980 aktiivisesti toiminut Led Zeppelin kuuluu edelleen raskaan rockin merkittävimpiin yhtyeisiin. Bändin albumeita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 300 miljoonaa kappaletta.

Joulukuussa 2007 yhtye kokosi rivinsä uudelleen Lontoossa pidettyä konserttia varten, mistä on nyt valmistunut Celebration Day -konserttielokuva. Yhtye piti äskettäin elokuvan tiimoilta pressikonferenssin New Yorkissa.

Yahoo News -verkkosivusto kertoo toimittajien olleen luonnollisesti kiinnostuneita, onko yhtyeellä suunnitelmia laajamittaisemman paluukiertueen toteuttamiseen elokuvan julkaisun myötä. Ilmeisesti rokkarit ovat kuitenkin varsin kyllästyneitä vastailemaan uteiluihin asian tiimoilta, sillä yhtyeen jäsenet vastasivat sarkastisilla vastauksilla, omituisella hiljaisuudella ja jopa haukkumalla heitä suoraan.

– Me olemme miettineet kaikenlaisia asioita, sitten me olemme unohtaneet, mitä olemme ajatelleet, laulaja Robert Plant vastasi omituisesti kysyttäessä, onko yhtyeellä suurempia suunnitelmia ja kutsui toimittajaa törpöksi.

Myös yhtyeen kitaristi Jimmy Page totesi, että Lontoossa pidetystä konsertista on jo viisi vuotta, ja jos se olisi tarkoittanut yhtyeen laajamittaisempaa paluuta keikkalavoille, siitä olisi jo kuultu.

– Kuulostaa aika epätodennäköiseltä, eikö niin? Page piikitteli.

10. joulukuuta 2007 Lontoon O2-areenalla kuvattu konserttitaltiointi Celebration Day saa suomen ensi-iltansa 22. lokakuuta 2012. Kauppojen hyllyille tallenne saapuu DVD, ja Blu Ray, CD ja LP-formaateissa noin kuukautta myöhemmin, 19. marraskuuta.