Tutkimus paljasti: Sosiaalinen media tunkeutuu romanttiselle illalliselle

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset tunnetaan kansana, jotka eivät voi jättää matkapuhelimiaan rauhaan edes yksityisissä tilanteissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan britit eivät juuri eroa meistä tässä asiassa. Telegraph-lehti nimittäin uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan jopa 53 prosenttia kansalaisista käyttää älypuhelimiaan myös romanttisella illallisella.

Currys-kauppaketjun ja PC World -lehden tutkimuksen mukaan 66 prosenttia Iso-Britannian kansalaisista ei voi vastustaa kiusausta tarkistaa Facebook-päivityksiä kesken lounaan, ja kolmasosa kertoo olevansa samalla tavalla riippuvainen Twitter-palvelusta. Eniten sivustoille kirjauduttiin lounastamisen kesken lähettääkseen kuvia, päivittämään statusta ja käyttääkseen ”check in” -ominaisuutta, jotta kaverit voisivat nähdä missä käyttäjä aterioi.

Tutkimus paljasti myös eroavaisuuksia sukupuolten välisessä käyttäytymisessä sosiaalisen median ja älypuhelinten suhteen. Vaikka naiset sortuvat helpommin käyttämään yhteisöpalveluja romanttisen illallisen aikana, 65 prosentin enemmistö heistä suhtautui nihkeästi mikäli heidän seuralaisensa teki samoin. Miehistä vain kolmasosa piti älypuhelinta räpläävää seuralaista huonona asiana.

– Kuten tutkimus osoittaa, näkemyksemme teknologiasta muuttuvat. On mielenkiintoista nähdä, että suurin osa kansalaisista suhtautuu nyt positiivisesti sosiaalisen median käyttöön, kommentoi Currys-kauppaketjun ja PC World -lehden edustaja Ben Lovett.