”Led Zeppelin olisi saanut paluusta 246 miljoonaa euroa”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuosina 1968 – 1980 aktiivisesti toiminut legendaarinen rockyhtye Led Zeppelin kuuluu edelleen raskaan rockin historian merkittävimpiin yhtyeisiin. Bändin albumeita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 300 miljoonaa kappaletta.

Vuonna 2007 yhtye kokosi rivinsä uudelleen Lontoossa pidettyä konserttia varten. Nyt Kiss-yhtyeen basisti Gene Simmons on paljastanut, että hänelle tarjottiin tämän konsertin jälkeen hurja rahasumma, jolla houkutella Led Zeppelin palaamaan jälleen yhteen. The Sun -lehden mukaan bändille oltiin valmiita maksamaan uskomattomat 200 miljoonaa puntaa, eli lähes 246 miljoonaa euroa.

– Lokakuussa 2009 iso konserttijärjestäjä tarjosi minulle parisataa miljoonaa puntaa, ja minulle annettiin tehtäväksi yrittää saada suostuteltua Jimmy ja Robert palaamaan takaisin yhteen, Simmons kertoi The Sun -lehdelle.

Led Zeppelinin laulaja Robert Plant ja kitaristi Jimmy Page eivät kuitenkaan lämmenneet ajatukselle yhtyeen palaamisesta keikkalavoille. Lehden mukaan diilin kariutuminen ärsytti Kiss-basistia myös henkilökohtaisella tasolla. Simmons olisi nimittäin saanut itselleen huomattavan osuuden tarjolla olleesta rahasummasta, jos hän olisi saanut legendaarisen yhtyeen palaamaan yhteen.

Led Zeppelinin vuoden 2007 Lontoon konsertista on nyt valmistunut Celebration Day -konserttielokuva. 10. joulukuuta 2007 O2-areenalla kuvattu konserttitaltiointi saa Suomen ensi-iltansa 22. lokakuuta 2012. Kauppojen hyllyille tallenne saapuu DVD, Blu Ray, CD ja LP -formaateissa noin kuukautta myöhemmin 19. marraskuuta.