Vanhemmat rankaisivat tytärtään Facebookissa – onko tämä noloa vai ei?

Digi · Tim Isokivi

Samalla kun sosiaalinen media alkaa vaikuttamaan yhä enemmän ihmisten jokapäiväiseen elämään, myös vanhempien rangaistukset lapsiaan kohtaan muuttuvat. Yhdysvaltain Wisconsissa asuvat vanhemmat kyllästyivät hiljattain tyttärensä epäkunnioittavaan käytökseen heitä kohtaan, ja päättivät kostaa hänelle samalla mitalla.

The Daily Mail -lehden mukaan perheen tytär kirjoitti Facebookiin nenäkkäitä kommentteja vanhemmistaan. Rangaistuksena tytön vanhemmat takavarikoivat hänen kännykkänsä viikoksi. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, sillä he myös lisäsivät tyttärensä Facebook-sivulle noloja kuvia itsestään. Kuvissa nelikymppiset vanhemmat vääntelevät naamaansa ja näyttävät kameralle sormimerkkejä.

Tapaus sai laajempaa huomiota internetissä tytön veljen kerrottua tapauksesta Reddit-yhteisösivustolla. Vaikka rangaistus onkin melko lievä, jotkut käyttäjät kommentoivat voivansa kuvitella, kuinka häpeälliseltä temppu todennäköisesti tuntuu teini-ikäisen tytön mielestä.

– Vanhempani ottivat siskoni puhelimen pois viikoksi. He lisäsivät kymmenen tällaista kuvaa hänen Facebook-sivulleen. Oikeanlaista toimintaa!, AustinMac-nimimerkkiä käyttävä veli kirjoitti Reddit-sivustolla.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vanhemmat rankaisevat lapsiaan sosiaalisen median avulla. Aikaisemmin 13-vuotiaan tytön äiti Yhdysvaltain Ohiosta kielsi tyttäreltään Facebookin käytön ja ilmoitti asiasta julkisesti tytön käyttäjätilillä. Pohjoiscarolinalainen mies puolestaan päätyi uutisiin ammuttuaan tyttärensä kannettavan tietokoneen epäkunnioittavan viestin vuoksi. Hän kuvasi ampumisen videolle, ja lähetti sen internetiin.