Summer Up -festivaali uudistuu – uusi ikäraja voimaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lahdessa järjestettävä kävijämäärältään Suomen suurin urbaanin musiikin festivaali Summer Up järjestetään ensi kesänä jo 11. kertaa. Kaksipäiväinen tapahtuma juhlitaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 5. – 6.7.2013.

Tavoitteena on uusia viime kesänä saavutetun 30.000 kävijän raja, jonka nykyisen tapahtuma-alueen maksimikapasiteetti asettaa. Summer Up kehittyy ohjelman ja muun tarjonnan puolesta paljon. Olennainen muutos ensi kesälle on tapahtuman ikärajan asettaminen 16 ikävuoteen. Alle 16-vuotiaat pääsevät alueelle vain huoltajan tai yli 25-vuotiaan perheen edustajan seurassa.

Muutos perustuu tehtyyn kävijätutkimukseen, joka osoittaa alaikäisten osuuden pienentyneen huomattavasti ja tapahtuman kiinnostavan nykyään monia eri ikäluokkia aina 40-vuotiaisiin asti. Naiset muodostavat 60 prosentilla enemmistön kävijöistä ja tyypillisin festivaalivieras onkin 21-24 -vuotias nainen.

Kotimainen urbaanimusiikki säilyy festivaalin päägenrenä, mutta tulevana vuonna kuullaan ensi kertaa myös elektronista klubimusiikkia sekä nähdään kaksi kokonaan uutta tapahtuma-aluetta. Kaikki esiintyjät sekä ohjelma julkaistaan maaliskuun puoleen väliin mennessä. Myös VIP-palvelut kehittyvät venelaiturille rakennettavan Monte Carlo VIP-paketilla, joka tarjoaa mahdollisuuden saapua tapahtumaan omalla veneellä. Monte Carlo VIP sisältää ruokailun, joka tarjoillaan suoraan veneeseen.