Näin kissanpennut opettelevat fysiikkaa – katso hellyttävä video

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monelle ihmiselle Newtonin kehto on tuttu esine fysiikan tunnilta, vaikka viisipalloisen heilurilaitteen nimi saattaakin olla useille tuntematon. Kyseinen laite on nimetty keksijä Isaac Newtonin mukaan, ja sen tarkoitus on demonstroida liikemäärän ja energian säilymislakia.

Kuva: YouTube

Nyt eräällä verkkovideolla kissanpennut leikittelevät tällä suositulla pöytälelulla. Otukset innostuvat liikkuvista metallipalloista ja alkavat töniä niitä tassuillaan liikkeelle. Otukset muun muassa myös pureskelevat lankoja, jotka kiinnittävät pallot laitteeseen.

Newtonin kehdon nimesi ja tuotti englantilainen näyttelijä Simon Prebble vuonna 1967. Tuotteesta tehtiin aluksi puinen versio, jota myi Lontoon Harrods-tavaratalo. Myöhemmän ja suurelle yleisölle tutuksi tulleen metalliversion teki kuvanveistäjä ja elokuvaohjaaja Richard Loncraine.