”Rotat syövät käytettyjä kondomeita tullakseen viisaammiksi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Etelä-Afrikan Johannesburghissa ihmiset taistelevat parhaillaan valtavaa rottapopulaatiota vastaan, ja rottasodassa on otettu käyttöön myös uudenlaisia keinoja. Paikallinen matkapuhelinoperaattori 8TA on nimittäin lanseerannut näyttävän NGO-kampanjan.

Kampanjan tarkoituksena on saada kansalaiset tappamaan mahdollisimman paljon rottia, ja ihmisille luvataankin antaa matkapuhelin vastineeksi 60 kuolleesta rotasta. South Africa’s Mail & Guardian -lehden mukaan rotat ovat nykyisin jokaisen keskustelun aiheena. Rotilla on alueella lokoisat oltavat, sillä ruokaa ja lämpöä on riittämiin.

Samalla myös erilaiset perättömät uskomukset leviävät nopeasti ja saavat aivan uusia mittasuhteita. Eräs niistä on kuitenkin ylitse muiden, sillä jotkut luulevat rottien syövän ihmisten käytettyjä kondomeita tullakseen viisaammiksi.

– Jotkut luulevat, että rotat ovat siksi niin fiksuja, Leo Ndabambi kertoi lehdelle.