Amerikkalaiset lihovat silmissä – keski-ikäiset ylipainoisimpia

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Yhdysvalloissa on tunnetusti poikkeuksellisen suuri määrä sairaalloisen ylipainoisia ihmisiä, ja ylipaino onkin yksi kansakunnan pahimmista ongelmista. Nyt tuore tutkimus osoittaa, kuinka paljon amerikkalaiset ovatkaan lihoneet edellisten neljän vuoden aikana.

Gallupin suorittaman kyselyn tulokset eivät ole millään muotoa mukavaa luettavaa, sillä ylipaino on lisääntynyt jokaisessa kyselyyn osallistuneessa ikäryhmässä. Kaiken kaikkiaan ylipainoisten määrä maassa on noussut kahdella prosentilla. Amerikkalaisten painonkehitystä seuranneessa kyselyssä kävi myös ilmi, että eniten lisäkiloja vuodesta 2008 lähtien ovat keränneet keski-ikäiset naiset ja miehet, Daily Mail uutisoi.

Kyseisen ikäryhmän edustajista jo yli 30 prosenttia lasketaan ylipainoisiksi. Vuonna 2008 keski-ikäisistä amerikkalaisista ylipainoisia oli 27,9 prosenttia. Vähiten paino on viimeisten neljän vuoden aikana noussut 18 – 35 -vuotiailla amerikkalaisilla.

Kyselyyn vastasi yli 579.000 amerikkalaista vuosina 2008 ja 2012. Kaikista vastanneista huolestuttavat 26,1 prosenttia on tällä hetkellä ylipainoisia, kun vielä vuonna 2008 ylipainoisten osuus oli 25,5 prosenttia. Kyselyn suorittanut Gallup kutsuukin tätä ”huomattavaksi” nousuksi.