Uskomaton menoerä: Vanhemmat nukuttavat lapsiaan jopa 3 000 kilometriä vuodessa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Pienten lasten vanhemmat varmasti tietävät, kuinka vaikeaa pienokaisen uneen saaminen voi välillä olla. Ongelmaan on vuosien varrella yritetty kehittää monenmoisia ratkaisuja. Tuoreen tutkimuksen mukaan yksi suosituimmista nukkuttamiskeinoista onkin yllättävä menoerä.

Brittiläisen tutkimuksen mukaan pienten lasten vanhemmat ajavat vuodessa jopa 2.128 kilometriä yrittäessään saada pienokaisensa nukahtamaan, Daily Mail -lehti uutisoi. Eniten vauvoja ajeluttavat tuoreet isät, jotka ajavat autoa nukuttamisen yhteydessä keskimäärin 2.949 kilometriä vuodessa. Yli puolet tutkimukseen osallistuneista brittivanhemmista myönsi käyttäneensä autolla ajelua lapsensa nukuttamiseen vähintään kerran viikossa.

Mothercaren suorittaman tutkimuksen mukaan äidit ajavat autoa nukahtamistarkoituksessa vain keskimäärin 1.384 kilometriä vauvan ensimmäisen elinvuoden aikana. Kilometrimääriä katsottaessa vauvan nukuttaminen autolla ajellen onkin osoittautunut melkoiseksi menoeräksi tuoreille vanhemmille. Tutkimuksen mukaan esimerkiksi lontoolaisvanhemmilla kuluu keskimääräiseen 4.759 kilometrin vuotuiseen ajeluunsa jopa lähes 700 euroa.