YouTube ansainnut Gangnam Stylellä jättisumman

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kuluneen vuoden suurin hitti maailmassa on ollut ylivoimaisesti korealaisen PSY-artistin esittämä Gangnam Style. Kappaleen musiikkivideo on katsottu tähän mennessä YouTubesta jo huikeat 641 miljoonaa kertaa, ja videosta on tehty satoja parodioita.

Nyt eräs nettiekspertti on laskenut, että videosivusto YouTube on tienannut jo suuria summia videon näyttämisellä. Googlen omistama sivusto on netonnut Amar Pradhu -nimisen asiantuntijan mukaan lähes 60.000 dollaria megahitin avulla, Daily Mail -lehti uutisoi. Sivuston tienestit ovat tulleet videon yhteydessä olevan mainostilan myymisestä.

Aiheeseen syvällisesti paneutunut mies on esittänyt myös vaihtelevia laskelmiaan siitä, kuinka paljon megahitin ylläpitäminen on maksanut sivustolle. Pradhu kuitenkin myöntää, että jopa sadoissatuhansissa dollareissa pyörivät luvut ovat nekin vain arvioita. YouTuben oman listauksen mukaan korealaishitti on tällä hetkellä sivuston toiseksi katsotuin video. Ykköspaikalta löytyy Justin Bieber Baby-kappaleellaan.