50 Centiä syytetään biisivarkaudesta – kopioi luvattomasti?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin esiintynyt hiphop-tähti 50 Cent on järkyttänyt viime aikoina fanejaan, sillä hän on joutunut lyhyen ajan sisällä jo kahteen kertaan sairaalahoitoon. Räppäri loukkaantui taannoin tieliikenteessä, kun hän ajoi citymaasturillaan kuorma-auton perään.

Nyt 50 Centiä syytetään tekijänoikeuslain rikkomisesta. Robert Poindexter -nimisen muusikon mukaan räppäri käytti uudella Redrum-raidallaan laittomasti materiaalia miehen Persuaders-yhtyeen kappalesta Love Gonna Pack Up and Walk Out. 50 Cent kuitenkin vastaa syytöksiin väitteillä, joiden mukaan Robert Poindexter ei edes omista itse kappaleen oikeuksia, sillä hän luovutti ne hiljattain Warner Music Group -levy-yhtiölle.

Viime vuonna 50 Centin levy-yhtiö kieltäytyi yllättäen julkaisemasta Black Magic -albumia. Räppäri myönsi olevansa ongelmissa levy-yhtiö Interscopen kanssa ja kertoi, ettei aio enää jatkossa työskennellä heidän kanssaan. 50 Cent työstää parhaillaan Street King Immortal -levyä, joka tullaan julkaisemaan tammikuussa 2013.