Sheryl Sandberg nousi maailman rikkaimpien naisten listalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook lähentelee hiljalleen jo miljardin käyttäjän haamurajaa, ja siinä samalla yhtiön arvo on kohonnut tähtitieteelliseksi. Se onkin tehnyt palvelun perustajista, kuten Mark Zuckerbergista, superrikkaita.

Daily Mail -lehden mukaan Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg on nyt noussut yhdeksi maailman rikkaimmista naisista hänen saatuaan 401 miljoonaa dollarin arvosta yhtiön osakkeita ja myytyään osuudesta kaksi prosenttia osuudestaan 7,4 miljoonalla dollarilla. Tämä oli osa Facebookin työntekijöiden 3,1 miljardin dollarin ”palkkapäivää”, kun yhtiön sisäpiirikauppoja koskevat rajoitukset poistuivat. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että nyt työntekijät saivat myydä omistamiaan yhtiön osakkeita.

43-vuotias Sandberg liittyi Facebookin työntekijätiimiin vuonna 2008 ja oli mukana nostamassa sitä maailman suurimmaksi yhteisösivustoksi. Kesäkuussa 2012 hänet valittiin ensimmäisenä naisena yhtiön johtokuntaan. Sitemmin Sheryl Sandberg päätyi myös Time-lehden maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön listalle.

Facebookin osakkeiden arvo on pysytellyt noin 21 dollarin kappalehinnassa. Teknologia-alan blogeissa on spekuloitu, jäävätkö Sandberg ja muut yhtiön työntekijät sisäpiirikauppojen rajoitusten poistuttua Facebookiin. TechCrunch-sivusto huomauttaa, että Facebookin työntekijöillä olisi nyt mahdollisuus jatkaa niiden unelmiensa tavoittelua, jotka he laittoivat aikoinaan tauolle työskennelläkseen yhtiössä.