Michael Jackson Immortal World Tour -esitys herkisti yleisön

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kolme vuotta sitten menehtyneen poplegenda Michael Jacksonin suomalaiset fanivat kokivat maanantai-iltana ikimuistoisen esityksen, kun Cirque du Soleil -tanssiryhmä toi Helsingin Hartwall-areenalle odotetun Michael Jackson Immortal World Tour -kiertueensa. Stara kävi katsastamassa spektaakkelimaisen show’n 5. marraskuuta.

Kaikki rakastetun poptähden suurimmat hitit sisältävä show oli alusta asti täyttä visuaalista tykitystä, jossa mielikuvitukselliset asut, tanssikoreografiat ja Jacksonin musiikki pääsivät oikeuksiinsa. On vaikea kuvitella sopivampaa tanssiryhmää kuin Cirque du Soleil ilmentämään popin kuninkaan taiteellista maailmaa, innovatiivisuutta ja rajat rikkovaa persoonaa.

Show’n koreogafi Travis Payne lupasi Staralle haastattelussaan ikimuistoisen performanssin, josta ei nostalgisia hetkiä puuttuisi. Show alkoikin koskettavasti Michaelin lapsuudesta kertovalla Childhood-kappaleella, josta päästiin tähden vuosiin Jackson 5 -yhtyeessä. Esityksen väriloistossa sai haukkoa henkeään, sillä siinä erilaiset elementit loistivat kilpaa keskenään.

Dancing Machine -kappaleessa todistettiin esimerkiksi ”tanssivia robotteja”, jotka eivät voineet olla liikuttamatta jäseniään Jacksonin hittikappaleen tahtiin. Illan aikana kuultiin muun muassa uudistetut versiot tähden soolouran hittikappaleista Smooth Criminal, Dangerous, Scream ja Thriller. Monissa esityksissä käytettiin This Is It -konserttisarjoja varten luotua videomateriaalia, joka antoi valkokankaalla esitettynä oman upean lisänsä tanssijoiden liikkeisiin.

Eräs illan herkimmistä esityksistä oli Human Nature -kappale, jonka aikana valaistuissa asusteissa taiteilevat trapetsitaiteilijat esittivät taidokkaan koreografian kokonaan pimennetylle salille. Tuolloin koko Hartwall-areenan tuntui täyttävän valkokankaalle heijastettu ääretön tähtitaivas, jossa pieni Michaelin näköinen poika istui yksin kuunsirpin päällä.

Immortal-kiertueen show’ssa ei unohdettu myöskään Michael Jacksonin humanitääristä puolta, mikä lienee jälkikäteen ajateltuna hänen tärkein perintönsä maailmalle. Earth Song, Heal the World ja Will You Be There -kappaleiden valaistus, lavastus ja koreografia toivat esille popparin sanomaa myötätunnosta, rakkaudesta ja luomakunnan ykseydestä.

Kokonaisuutena Man In the Mirror -kappaleeseen loppunut esitys jätti jälkeensä haltioituneen tunnelman. Spektaakkelimainen esitys keräsi Hartwall-areenan täyteen, ja tunnelma pysyi koko show’n ajan taianomaisena ja innoittavana. Tämän esityksen perusteella voisi väittää, että popin kuninkaan muisto elää vielä kirkkaana.