Tulevaisuuden keinutuoli iRock hämmästyttää – tehty iPad-käyttäjille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhusten ei enää tarvitse valittaa siitä, että älypuhelinten lisävarusteita suunnitellessa otetaan huomioon ainoastaan nuorempien käyttäjien tarpeet. Nyt ryhmä sveitsiläisiä suunnittelijoita on nimittäin kehitellyt iPodille tai iPadille yhteensopivan keinutuolin.

Ruotsalaisesta männystä valmistettu keinutuoli kantaa tietenkin nimeä iRock. Tuolin generaattori muuttaa keinuvan liikkeen älypuhelimen tai tablettitietokoneen energiaksi. Tuotteen kehittelijöiden mukaan tunnin mittainen keinuttaminen lataa puhelimen akkua jopa 35 prosenttia. Tämän lisäksi keinutuolissa on teline iPadille ja sisäänrakennetut kaiuttimet esimerkiksi musiikin kuuntelemista varten.

Keinutuoli ei vielä ole saapunut markkinoille, mutta sen kehitelleen Micasa Lab -suunnittelutoimiston mukaan tuotteen hintana tulee olemaan noin 1.300 euroa. iRockin suunnittelijat kertovat haluavansa tutkia, miten huonekalut ja uuden teknologian voisi tulevaisuudessa yhdistää saumattomasti.