Linkin Parkin keikalla traaginen onnettomuus – mainostaulu murskasi faneja

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Parin viime vuoden aikana ympäri maailmaa on romahtanut lukuisia esiintymislavoja erinäisistä syistä. Yleensä syynä on ollut rajuilma. Viime vuonna Sugarland-kantriyhtyeen keikalla jättimäinen festivaalilava romahti ja tappoi viisi ihmistä.

Nyt huippusuositun Linkin Park -yhtyeen Etelä-Afrikan Kapkaupungissa 7. marraskuuta järjestetty keikka sai surullisen aloituksen. Cape Town Stadium -konserttipaikan edustalle pystytetty mainostaulu nimittäin romahti ihmisjoukon päälle. Ainakin 20 ihmistä loukkaantui ja yksi kuoli onnettomuudessa.

Raporttien mukaan suurin osa loukkaantuneista oli naisia, jotka tekivät konserttialueella promotöitä. Yhtyeen rokkarit saivat tietää tapahtuneesta vasta konserttinsa jälkeen. He julkaisivatkin heti tiedon saatuaan Facebook-sivuillaan suruvalittelu-viestin, jossa he kertoivat lähettävänsä osanottonsa kuolleen naisen läheisille.

– Ennen Kapkaupungin keikkaamme lukuisat ihmiset loukkaantuivat parkkialueella romahtaneen mainostaulun takia. Haluamme ilmaista syvän surumme ja huolemme loukkaantuneille sekä osanottomme kuolleen fanin perheelle, Linkin Park kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Kalifornian Agoura Hilssissä vuonna 1996 perustettu Linkin Park on tehnyt useita maailmankiertueita, esiintynyt kymmenilletuhansille ihmisille sekä ansainnut itselleen maineen yhtenä maailman parhaista live-esiintyjistä. Suomessa bändi on aiemmin nähty tähdittämässä festivaaleja – Provinssirockissa vuonna 2008 sekä Sonisphere Festivalilla vuonna 2009.