Stara ampiainen

Viihdeuutiset

Auts! Nämä koirat oppivat, ettei ampiaisia kannata syödä

Aivan kuten ihmiset, myös lemmikit hullaantuvat keväästä ja kesästä, jolloin luonto täyttyy elämästä ja vilinästä. Monet koirat suhtautuvat luonnossa pörrääviin hyönteisiin vähän liiankin innokkaasti ja tilanteesta saattaa kehkeytyä vaarallinen, jos pörrääjä on ampiainen.

Reddit-sivustolla koiranomistajat ovat jakaneet kuvia koiristaan, jotka ovat saaneet ampiaisen pistoksen. Surkean näköisten hännänheiluttajien kuonot ovat turvonneet uskomattomiin mittoihin. Jotkut kuvien koirista on syyllistynyt ampiaisen syömiseen.

Epäonnisten koirien turvonneet kuonot ovat huvittavan näköisiä, vaikka niiden kivuliaassa tilanteessa ei olekaan mitään hauskaa. Kuvat ovat hyvä muistutus koiranomistajille siitä, että hännänheiluttajien puuhia kannattaa tarkkailla, jotta ampiaisten pistoilta vältytään.

Viihdeuutiset

Vierashuonen ikkuna jäi raolleen – 5 000 ampiaista muutti asumaan!

Lähes jokaisessa maapallon kolkassa esiintyvät ampiaiset lukeutuvat hyönteismaailman pelätyimpiin ja vihatuimpiin edustajiin. Ampiaisten huono maine ei ole aivan tuulesta temmattua, sillä ne ovat esimerkiksi mehiläisin verrattuna varsin aggressiivisia.

Ampiaispesän löytyminen omasta kodista on monille ei-toivottu tapahtuma, mutta brittinaisen kotoa paljastui todellinen kauhuelokuvaa muistuttava näky. Whichesterissä asuvan naisen talon harvoin käytettyyn vierashuoneeseen oli ilmestynyt kutsumaton vieras – jättiläismäinen ampiaispesä, joka peitti huoneessa olevan sängyn lähes kokonaan. Mirror-lehden mukaan pesässä asui noin 5,000 hyönteistä.

Pesää tuhoamaan saapuneen tuholaistorjujan, John Birkettin mukaan kyseessä on suurin ampiaispesä mihin hän on ikinä törmännyt. Asutuista taloista löydetyt ampiaispesät ovat yleensä isoimmillaan noin tennispallon kokoisia. Ikävien yllätysten välttelemiseksi kannattaa siis pitää huoli siitä, että siivoaa kotinsa säännöllisesti – myös ne huoneet, jotka eivät ole yleensä käytössä.

Viihdeuutiset

Mies ei käynyt vajassa 3 vuoteen – siellä odotti järkyttävä näky

Jättimäiset herhiläiset kylvävät kauhua myös Suomessa, sillä laji on huomiotaherättävän suurikokoinen. Herhiläisiä tapaa lähes jokaisessa maailmankolkassa. Myös herhiläiset rakentavat ahkerasti yhteiskuntaansa ja pesiä kuningatartaan varten.

Nyt verkossa leviää kuva erään redditorin isän löytämästä herhiläispesästä. Kammottavassa otoksessa on todella suuri pesä, joka on yhteydessä pelottavaan puupatsaaseen. Näyttää, kuin herhiläispesä olisi nielaissut muumioituneen ihmisen sisäänsä. Herhiläiset olivat rakentaneet pesänsä majaan, jossa ei käyty kolmeen vuoteen.

Maailman suurin herhiläislaji löytyy Aasiasta ja sen vartalo voi kasvaa viiden senttimetrin pituiseksi. Aasian jättiläisherhiläisen siipien väli voi olla puolestaan yli 7,5 senttimetriä. Pelottavan pörriäisen pistos voi olla ihmisille kuolettava, sillä jättiläisherhiläinen erittää voimakasta hermomyrkkyä.

Ohhoh!

Oksettava löytö suklaapatukasta – vähempikin vie ruokahalun

Aika ajoin elintarviketeollisuuden tuotantolinjalla mokataan, ja sen seurauksena kaupassa tavataan tuotepakkauksia, joissa kaikki ei ole ihan kuin pitäisi. Nyt eräs brittimies on päässyt otsikoihin, koska hän löysi suklaapatukastaan ampiaisen.

Liverpoolilainen Jake Keating nautiskeli makeasta välipalasta, kun hän huomasi pakkauksessa hyönteisen. Mies paljasti ällöttävän löytönsä Twitter-palvelussa ja julkaisi kuvan patukasta sitä valmistavan Cadbury-firman virallisilla sivuilla.

– Ihan kuin olisin juuri löytänyt ampiaisen suklaastani. Mitä aiotte tehdä tälle, Cadbury? Kirjoitti Jake Keating Twitter-blogissaan.

Makeisfirma vastasi nopeasti Keatingin viestiin ja kertoi tutkivansa asiaa. Yritys myös pahoitteli sattunutta tilannetta kaikille asiakkailleen, uutisoi Metro-lehti.

Viihdeuutiset

Ampiaiset hyökkäsivät lentokentälle – odottamattomat seuraukset

Uutisoimme taannoin tuhansien mehiläisten parvesta, joka oli vallannut erään naisen parkkipaikan siten, ettei hän päässyt asunnostaan ulos. Nyt samankaltainen tilanne on koettu Pohjois-Carolinan lentokentällä, kun ampiaisparvi hyökkäsi lentokenttäkulkuneuvon kimppuun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

US Airwaysin lentokone Pohjois-Carolinasta Indiapolisiin myöhästyi kaksi tuntia, koska suuri ampiaisparvi oli piirittänyt lentokoneita hinaavan ajoneuvon. Matkustajat kertoivat uutistoimisto Associated Pressille, että olivat nähneet tuhansia pörriäisiä lentokoneen ikkunasta, kun kapteeni oli kertonut heille viivytyksen syystä.

Paikalle soitettu mehiläistarhaaja sai kuitenkin tilanteen haltuun. Hän sai nopeasti parven aisoihin ja kone pääsi lähtemään lennolleen kaksi tuntia myöhässä. Lentokoneessa oli 79 matkustajaa. Yksikään ampiaisista ei onnistunut keplottelemaan tietään matkustamon puolelle.