Michael Jacksonin kuolinpesä oikeuteen – miljoonakorvauksia vaaditaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kolme vuotta sitten yllättäen menehtynyt poptähti Michael Jackson jätti jälkeensä miljoonien surevien fanien lisäksi mittavan omaisuuden. Tähden perinnöstä on viime aikoina käyty kovaa vääntöä.

Nyt musiikkituottaja Michael Jonzun on haastanut popin kuninkaan kuolinpesän oikeuteen. Mies väittää auttaneensa Michael Jacksonia luomaan This Is It -kappaleen, joka tähden oli määrä esittää samannimisellä konserttikiertueellaan. Tuottaja ei ole koskaan saanut kappaleesta penniäkään, ja vaatiikin nyt miljoonakorvauksia väittämästään yhteistyöstä.

Jackson äänitti vuonna 1983 Paul Ankan kanssa yhteistyössä I Never Heard -kappaleen, jonka demoa käytettiin This Is It -kappaleen pohjana. Jonzun haastoi oikeuteen Jacksonin kuolinpesän lisäksi myös Paul Ankan, ja vaatii heiltä yhteensä 24 miljoonaa dollaria, eli 19 miljoonaa euroa. Miehen mielestä hänellä on oikeus kolmannekseen laulun tuottamista voitoista.

Jonzun saavutti jonkin verran tunnettavuutta 1980-luvulla elektronista tanssimusiikkia soittavalla Jonzun Crew -yhtyeellään. Paul Anka on kommentoinut musiikkituottajan väitteitä ”paskapuheiksi”, ja hän kertoi TMZ-sivustolle, ettei ole koskaan edes kuullut kyseisestä miehestä. 71-vuotias Ankakin uhkaili aiemmin Jacksonin kuolinpesää kanteella, kunnes sen haltijat suostuivat antamaan hänelle puolet laulun tuotoista.

Äskettäin julkisuuteen levisi sähköpostiviestejä, joista selvisivät kokonaisuudessaan Michael Jacksonin ongelmat hoitaa This Is It -kiertueen esiintymisiä. Poppari huolestutti kiertuehenkilökunnan ja konserttisarjan rahoittajat vainoharhaisella käytöksellään. Hänen kerrotaan muun muassa lukittautuneen hotellihuoneeseensa masentuneena. Keikkaesitysten ohjaaja Kenny Ortega pyysi tilanteeseen psykiatrista väliintuloa, mutta rahoittajat eivät suostuneet siihen.