Mikko Tamminen sai kultaa Japanissa – single myynyt 100 000 kappaletta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen artisti-tuottaja Mikko Tamminen, eli Setä Tamu, teki lokakuussa suomalaista musiikkihistoriaa, kun hänen tekemänsä kappale Electric Boy nousi Japanin singlelistan ykköseksi. Kappaleen esittää huippusuosittu KARA-yhtye, ja nyt sama single on saanut kultalevyn myytyään yli 100.000 kappaletta.

Suomen tämän hetken menestynein musiikintekijä Mikko Tamminen teki jättihitin Tanskan Kööpenhaminassa, ja lopputuotanto tehtiin Vaasan Gerbyssä sijaitsevassa kotistudiossa. Samassa, jossa on aiemmin tehty useita hittejä muun muassa Kreikan ja Korean listaykkösiksi ja useiden muiden maiden Top 10 -listoille.

– On se kumma, kun Gerbystä laitat raitoja Japaniin ja siitä tehdään miljoonaluokan videoita ja jengi ostaa sitä ihan hulluna. Ei se ole enää siitä kiinni kenellä on kalliimmat laitteet, vaan sisältö ratkaisee, Tamminen kommentoi taannoin Staralle.

KARA-yhtyeen kappaleen englanninkielisen demon sanoitti Shamrock, ja lopulliseen versioon sanoitus käännettiin osittain japaniksi. Shamrock toimi aikoinaan T-Spoon -danceyhtyeessä.

Japanin menestys ei ole ainoa laatuaan, sillä tänä syksynä suomalaistähti on komeillut myös monien muiden maiden listakkösenä useilla eri kappaleilla. Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä oli lokakuussa Jolin Tsain albumi, joka isältää Tammisen kirjoittaman kappaleen Fantasy. Saksan albumilistan viidentenä oli taannoin Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, joka sisältää niin ikään Tammisen tekemän kappaleen. Äskettäin Tamminen sai kultalevyn myös Saksasta, jossa Glasperlenspielin hitti Echt oli myynyt yli 150.000 kappaletta.