Naiset uskovat: Meikkaus nuorentaa 10 vuotta

Lifestyle · Stara.fi

Useimpien naisten päivittäisiin rutiineihin lukeutuu muun kaunenhoidon ohella myös meikkaaminen. Nyt tuore brittitutkimus on paljastanut, kuinka paljon naiset todella uskovat meikin ihmeelliseen voimaan. Tutkimuksen mukaan naiset kokevat meikin nuorentavan heitä lähes kymmenellä vuodella.

Meikkiyhtiön suorittamassa kyselyssä naisille näytettiin kuvia tunnetuista naisjulkkiksista meikin kanssa ja ilman. Tämän jälkeen osanottajat arvioivat, kuinka vanhoilta kaunottaret näyttivät meikattuina ja ilman meikkiä, Daily Mail -lehti uutisoi. Tulosten mukaan ehostetut naiset näyttivät viidestä yhdeksään vuotta nuoremmilta meikittömään olemukseensa verrattuina.

Esimerkiksi 30-vuotias poptähti Britney Spears näyttää kyselyn mukaan viisi vuotta nuoremmalta silloin, kun hänellä on meikkiä. Äskettäin 50 vuotta täyttänyt näyttelijätär Demi Moore taas vaikuttaa ikäistään nuoremmalta myös ilman meikkiä, sillä hänen meikittömät kasvonsa arvioitiin 47-vuotiaiksi. Meikin kanssa hänen uskottiin olevan 43-vuotias.

Kaksi prosenttia kyselyyn osallistuneista uskoi meikin saavan heidät näyttämään kymmenen vuotta nuoremmilta. Yli 30-vuotiasta vastaajista yli 70 prosenttia uskoi meikin nuorentavan heitä. 60 – 69 -vuotiasta naisista jokainen kyselyyn vastannut uskoi näyttävänsä nuoremmalta meikattuna.