Lady Gaga lahjoitti miljoona dollaria hurrikaanin uhreille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Lady Gaga oli taannoin otsikoissa, kun oikeus vahvisti, ettei hänen hyväntekeväisyysprojektinsa ollutkaan todellisuudessa ohjannut kerättyjä rahoja lyhentämättömänä Japanin katastrofin uhreille.

26-vuotias laulaja on lahjoittanut suuren summan rahaa Yhdysvaltain Punaiselle ristille auttaakseen hurrikaani Sandyn uhreja. Lady Gaga lähetti Twitter-tililleen myös avoimen kirjeen New Yorkin asukkaille ja Punaiselle ristille. Viestissään Lady Gaga kertoi, että ilman New Yorkin kaupunkia hän ei olisi se artisti, joka hän nykyään on.

– Olkaa hyvät ja vastaanottakaa tämä lahja minun, vanhempieni Joen ja Cynthian sekä siskoni Natalin puolesta. Meidän syvin kiitollisuudenosoituksemme New Yorkille kasvattamisestamme. Kiitos kun autoitte henkeni nostattamisessa. Autan nyt teitä rakentamaan uudelleen omanne. Vilpittömästi, Lady Gaga ja Germanottan perhe, tähti kirjoitti.

Äskettäin Lady Gaga myy kumisia rannekkeita sillä verukkeella, että niiden tuotto menisi kokonaisuudessaan Japanin maanjäristyksen uhreille. Sittemmin kuitenkin selvisi, että Lady Gaga ja levy-yhtiö Universal Music veivät osan tuotoista ”muihin kuluihin”. Michiganilainen tuomioistuin määräsi Lady Gagan ja seitsemän muuta vastaajaa maksamaan jättisummia hyväntekeväisyyteen. Lady Gagan osuus korvaussummasta on 107.500 dollaria, jonka hän joutuu maksamaan tsunamin uhreja auttavalle järjestölle.