Maailman pisin sana lausuttiin ääneen – tätä et osaa tehdä perässä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla lapset pääsevät näyttämään kielellisiä taitojaan tavauskilpailuissa, joihin kootaan eriskummallisimpia sivistyssanoja. Osa näistä sanoista voi olla haastavia jopa aikuiselle.

Kuva: YouTube

Verkkovideolla nähdään nyt kuitenkin sana, jonka lausuminen on mahdoton tehtävä miltei kenelle tahansa. 189.819 kirjainta sisältävän sanan lausumisesta on kuvattu video, jossa sen lausuminen kestää kokonaiset kolme ja puoli tuntia.

Kyseinen sana on erään proteiinin nimi, ja sitä on huiman pituutensa takia mahdotonta kirjoittaa tähän uutiseen. Pisteet sille katsojalle, joka onnistuu katsomaan koko videon loppuun asti.

Kyseessä on englannin kielen pisin sana, mutta sitä pidetään myös maailman pisimpänä sanana. Lähteestä riippuen toinen ehdokas maailman pisimmäksi sanaksi löytyy sanskriitin kielestä. Sen kirjaimisto poikkeaa kuitenkin merkittävästi länsimaalaisesta, joten suora vertailu on vaikeaa. Aikoinaan Guinnessin ennätyskirjassa oli myös 3.641-kirjaiminen sana, mutta kyseistä kemikaalitermiä ei ollut koskaan todellisuudessa käytetty, joten se menetti ennätyksensä.